Både 4- och 5-gångare

Om hästarna

I verksamheten går Glaumur, Polli, Alfi och Gná - vilket innebär små grupper med hög grad av individuell anpassning.


 

ALF FRÅN GRÖNÅKER, F 2008

Alf är gårdens senaste tillskott. Han köptes in i september -17 av Matilda Eriksson i Sappetsele. "Alfi" är en charmig 4-gångsvallack, 138 cm, med bra grundutbildning , fina och jämna gångarter, arbetsglädje och medelvilja.

Han är e. Glokollur frá Tvhera, u. Rut från Grönåker.

POLLI FRÅN AGERSTA, f 2007

Polli (betyder ung. liten pojke) är en hög femgångsvallack född 2007, med bra stam och fin färg - gulbrunblack eller borkblack.

Han är mjuk och lydig för ryttaren, svarar på lätta hjälper och har bra bärighet i gångarterna. Passar ryttare med någon ridvana i första hand.

Polli är uppfödd och inriden på Agersta gård utanför Uppsala inköptes i februari 2013.

GLAUMUR FRÅN ASPETORP, f 2001

Glaumur (högljudd, glädje) ca 142 cm, är en talangfull, brunblack fyrgångsvallack född 2001 e. Siggi frá Aase, u. Freya från Aspetorp, ue. Kvistur fra Hvollsvelli (8,64 för rideg).

Glaumur har rumsliga gångarter, är lyhörd för ryttaren och duktig både som turledare, på dressyr och tempoväxlingar. En flott och talangfull häst som kräver en något erfaren ryttare.

Han inköptes 2009 och är numera ledare i flocken.

GNÁ FRÁ JÓRVIK, f 1994

Gná (guldets gudinna) är min första islandshäst, född 1994.

Hon en trygg, stabil häst som hellre väljer skogen än paddocken. Hon har en förnämlig trav med sväv och en explosiv inledning i galoppen som femgångare av denna (urhäst)typ. När hon har är uppvärmd kan hon bjuda på en underbart mjuk och härlig tölt.

Gnásan deltar på en trotjänares villkor, främst i kortare turer med medel eller lättare ryttare med någon riderfarenhet.

 

SÅLD. GJAFAR FRÁ GERDUM, f 2002

Gjafar importerades från Island 2011 och i september 2017 såld till familjen Nygren i Umgransele, och sedan 2018 finns han i ett stall i Skellefteå-trakten. Vi saknar honom men är glad åt att han fått ett bra hem med nya utmaningar.

TILL MINNE - HETTA

  Hetta har vid 27 års ålder nu i mars fått gå till den sista vilan. Livet var levt och hon har varit en härlig häst att lära känna - mild men bestämd, moderlig men tuff, fina gångarter och ett härligt framåtdriv. Tack för allt !


TILL MINNE - GÁRI

Gári fra Ártunum, f 2000, import från Island 2006, avliden april 2017. Underbara Gári har lämnat jordelivet. Tack för allt du lärt mig och andra och alla stunder vi delat.

 

TILL MINNE - SILJA

Silja från Sunnadalen, f 2008. Inget hopp fanns kvar för dig. Stark, vacker och talangfull som få, men vad hjälpte det ändå?
Nu töltar hon och gör sin glädje-capriole på de fagra vidderna.
Tack för allt du underbara och mycket personliga häst!!
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS