Både 4- och 5-gångare

Om hästarna

På gården finns Gná, Glaumur, Polli, Alfi  och Juni - och ridning sker i små grupper med hög grad av individuell anpassning.


 

GNÁ FRÁ JÓRVIK, f 1994

Gná (isl. som betyder guldets gudinna) är min första islandshäst, född 1994 på Island.

Hon en trygg, stabil häst som hellre väljer skogen än paddocken. Hon har en förnämlig trav med sväv och en explosiv inledning i galoppen som femgångare av denna (urhäst)typ. När hon har är uppvärmd kan hon bjuda på en underbart mjuk och härlig tölt.

Gnásan deltar på en trotjänares villkor, främst i kortare turer med medel eller lättare ryttare med någon riderfarenhet.

 

GLAUMUR FRÅN ASPETORP, f 2001

Glaumur (betyder ung. högljudd, glädje) ca 142 cm, är en framåt, brunblack fyrgångsvallack född 2001 e. Siggi frá Aase, u. Freya från Aspetorp, ue. Kvistur fra Hvollsvelli (8,64 för rideg).

Glaumur har driv i sina gångarter, är lyhörd för ryttaren och duktig både som turledare, på dressyr och tempoväxlingar. En flott och talangfull häst som kräver en något erfaren ryttare.

Har ägt honom i drygt 10 år och Glaumur är numera ledare i flocken och bästa kompis med Polli.

POLLI FRÅN AGERSTA, f 2007

Polli (betyder ung. liten pojke) är en stor femgångsvallack född 2007, med underbart lynne, bra stam och fin färg - gulbrunblack eller moldottblack.

Polli är allroundtypen och tycker det mesta är roligt. Han är lydig för ryttarens inverkan, svarar på lätta hjälper och har bra bärighet i gångarterna. Passar ryttare med någon ridvana i första hand.

Polli är uppfödd och inriden på Agersta gård utanför Uppsala och har varit hos mig i 7 år.

ALF FRÅN GRÖNÅKER, F 2008

"Alfi" är en charmig 4-gångsvallack, 138 cm, med bra grundutbildning, fina och jämna gångarter, arbetsglädje och medelvilja.

Han är e. Glokollur frá Tvhera, u. Rut från Grönåker.

Under vt 20 kommer Alfi att ha stamgästerna Åsa och Anne som fodermattar parallellt med verksamheten.

JUNI FRÅN LYCKE, F 2015

Söta och coola Juni är ett ungt, välbyggt, talangfullt 5-gångssto med mycket fint lynne. Hennes färg är mörk gulbrun - moldott, e. Aragon från Götarsvik, u. Alma från Lycke

Juni inköptes av Carina Flodell, Lycke Islandshästar utanför Örebro, i okt 2019.


Hon är min privathäst, grundinriden och är under de kommande åren fortsatt under  utbildning av grunder och träning av gångarter.
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS